January 2021

Messenger

Loading...

Notification.notificationPopupTitle

Loading...
Loading...
Loading...
Success!
Error!
Popup.popupUploadFileLabelUploading
Popup.popupUploadFileLabelCompleted
Untitled.def
Version 2
0%
Sună acum Programează-te

Aparatul dentar Invisalign

Ce este Invisalign?

Invisalign este o opțiune de tratament ortodontic care utilizează alignere transparente care se așează peste dinți pentru a-i deplasa către noile lor locații. Alignerele sunt fabricate dintr-un plastic transparent, confortabil și durabil și sunt create personalizat pentru fiecare pacient în parte.

Cel mai mare beneficiu al aparatului Invisalign este că nu vei fi îngrijorat de aspectul zâmbetului tău în fotografii și nu vei trece printr-o perioadă în care să îți faci griji ce vor spune prietenii/colegii despre faptul că porți aparat dentar.

Invisalign

Sunt alignerele cu adevărat invizibile?

Alignerele sunt realizate dintr-un plastic transparent, de aceea sunt aproape invizibile. În schimb, uneori se pot observa „atașamentele” de suprafețele dentare pe care Invisalign le folosește pentru a ajuta la deplasarea dinților. Aceste atașamente sunt mici „proeminențe” albe sau transparente care se aplică pe dinți la începutul tratamentului și rămân, de obicei, pe toată durata acestuia (la sfârșitul tratamentului atașamentele se îndepărtează în totalitate).

Invisalign

Ce presupune tratamentul cu Invisalign?

La prima vizită medicul ortodont vă explică totul despre Invisalign și amprentează dinții și mușcătura dvs. pentru a le trimite la centrul Invisalign. Cu ajutorul tehnologiei imagistice 3D aceste amprente sunt transformate într-o serie personalizată de alignere clare și detașabile.

La următoarea vizită veți primi primele seturi de alignere pe care trebuie să le purtați până la controlul periodic (la aproximativ 6 saptămâni) pentru a verifica dacă tratamentul dvs. progresează conform planului. Veți purta fiecare set de aliniere timp de aproximativ două săptămâni, îndepărtându-le doar pentru a mânca și pentru a igieniza dinții.

Tratamentul se termină când ați purtat fiecare set de alignere (durata totală a tratamentului este în medie 12 - 18 luni).

Trebuie să port Invisalign tot timpul?

Pentru cele mai bune rezultate alignerele Invisalign trebuie purtate timp de 20 - 22 de ore în fiecare zi, ceea ce înseamnă că puteți scoate alignerele atunci când mâncați și când vă igienizați dinții (acest aspect vă ajută să aveți grijă de dinții dvs. la fel de eficient ca înainte de începerea tratamentului ortodontic).

Tratamentul cu Invisalign este dureros?

Tratamentul nu este dureros, dar atunci când vă puneți pentru prima dată aligerele vă puteți aștepta să simțiți disconfort (acesta dispare după ce purtați alignerele mai mult timp).

Cât de eficient este Invisalign?

Deși majoritatea problemelor ortodontice se pot trata cu Invisalign, acesta nu este întotdeauna cea mai bună alegere pentru tratarea problemelor ortodontice mai complexe. De aceea, înainte de a decide ce aparat dentar ar trebui să utilizați, vă recomandăm să discutați cu medicul ortodont dacă problemele pe care le aveți se pot trata cu aparatul Invisalign sau necesită aparat cu bracketi.


Dacă doriți să aflați mai multe informații vă răspundem la întrebări pe WhatsApp, Email sau la Telefon!